Image
Amunt
Navegació


Fitxa tècnica

Títol

Terra de Mercats

Gènere

Documental

Target

Familiar

Durada

30 minuts

Periodicitat

Setmanal

Emissió

Gravada

Catalunya és terra de fires i mercats. Cada dia als seus carrers i places es poden veure tot tipus de fires: d’antiguitats, de roba, de menjar, de productes artesans i mercats setmanals al carrer a cada poble i ciutat. A més, tenim les fires i mercats de carrer, existeixen també els mercats tancats de pobles i ciutats que cada dia abasteixen els rebosts dels ciutadans.

La vida als mercats representat també a Catalunya, una llarga història de tradició i cultura. Durant tot l’any, mercats i fires s’escampen arreu de pobles i ciutats omplint cada dia d’olors, colors i sabors els seus carrers.

A Terra de Mercats volem homenatjar els nostres mercats i mostrar la seva riquesa cultural i humana a tots els espectadors.

A través de la mirada de diferents personatges que tenen en comú el fet de treballar i viure als mercats, anirem descobrint un món molt especial d’olors, colors, sabors i de sons, que sembla que ha aconseguit aturar el pas del temps.

Terra de mercats, viurem el dia a dia dels venedors dels mercats, dels firaires ocasionals i sabrem com funcionen per fins aquestes petites societats regides per les seves pròpies normes.

Programa emès a IB3, Televisió de les Illes Balears. En projecte per a Catalunya.

terramercats_2

Objectiu
Donar a conèixer la societat catalana mitjançant un dels pilars fonamentals de la seva economia: el comerç més típic i els artesans més autèntics de Catalunya.

Fer pedagogia sobre determinats costums i maneres de viure, reivindicar els mercats com un lloc on trobar productes autòctons i oferir una alternativa cultural i gastronòmica als nostres espectadors.

En definitiva transmetre valors culturals, tradicionals i conèixer la història del propi país mitjançant una de les activitats econòmiques més arrelades a Catalunya.

terramercats_3

Estructura
Cada capítol començarà amb una petita introducció històrica amb veu en off i imatges d’arxiu on es situarà l’espectador dins del context històric i social del mercat o fira on es situï el capítol.

La resta tindrà un format de reportatge, sense veu en off i molt didàctic. Veurem una sèrie de personatges que ens explicaran la seva història metre veiem com és la seva feina i quines són les seves inquietuds. Coneixerem també la seva vida més privada: el que desitges, les seves ambicions, a què dediquen els moments d’oci, etc.

D’aquesta manera, amb els propis protagonistes com a fil conductor, visitarem i coneixerem les fires i mercats més rellevants de Catalunya.

Al final de tota la sèrie coneixerem l’origen històric i l’evolució dels principals mercats de Catalunya.

L’experiència d’haver emès al llarg de més d’una temporada aquest programa a la Televisió de les Illes Balears, IB3, ens permet assegurar que Terra de Mercats és un espai agraït en el que el bon humor i l’optimisme són protagonistes.

Fotogrames