Image
Amunt
Navegació

La vida en gris. Fotografies de Berga (1953-1994)

Extracte de 28 pàgines del llibre ‘La vida en gris’. El llibre complet consta de 196 pàgines a tot color.

la-vida-en-gris-portada
Pàgines
196
Data de sortida
Abril 2018
ISBN
978-84-09-01012-7
Preu
20 €

Josep Deseuras i Vilanova va néixer a La Coma (Solsonès) el 1918, i va fer vida a Berga. Va ser llibertari i va col·laborar amb el maquis. Es va exiliar a Andorra i a França i, quan va tornar, l’any 1948, va començar a desenvolupar la seva activitat fotogràfica. Va fer de reporter per a l’Ajuntament i, com a tal, va ser testimoni de bona part dels actes públics de la ciutat. Tenia dos grans interessos: els paisatges de muntanya i el reportatge ciutadà. Buscava sempre escenes en moviment, seguint les línies de Cartier-Bresson i Francesc Català-Roca. Es va guanyar la vida com a fotògraf d’esdeveniments privats, i és estranya la família de Berga que no guardi fotografies d’un bateig o d’un casament fetes per Deseuras.

LA VIDA EN GRIS és el primer llibre antològic de fotografies de Josep Deseuras, i es publica coincidint amb el centenari del seu naixement. Les fotos són plenes de vida, malgrat l’època grisa que retraten. I evoquen sempre el gris, que és el color dels matisos, perquè hi trobem esperança malgrat la repressió i alegria malgrat la foscor.

Textos Marc Canturri i Xavi Rosiñol
Direcció de projecte Jaume Fíguls
Coordinació Ricard Codina i Divina López
Pròleg Xavier Pedrals, director de l’Arxiu Comarcal del Berguedà
Col·laboració especial Ajuntament de Berga i Arxiu Comarcal del Berguedà

Presentació del llibre

L’acte de presentació de “La vida en gris”, primer llibre antològic del gran fotògraf berguedà Josep Deseuras, es fa el diumenge 15 d’abril a les 19 h al Pavelló de Suècia de Berga.

Hi participen la Cobla Pirineu, que interpreta les músiques de la història recent de Berga, i personalitats de la cultura i la societat berguedanes per ajudar a entendre com era la ciutat quan la retratava Josep Deseuras.

invitació

On comprar-lo?

Si vols un exemplar del llibre, envia’ns un correu electrònic a info@bifidusproduccions.com o truca’ns o envia’ns un Whatsapp al 93 821 05 62. També el trobaràs a les oficines de Bífidus Produccions (C/Bruc 3, Berga), a les llibreries de la ciutat de Berga i a la parada que Bífidus Produccions tindrà al carrer Major de Berga (davant la Merceria Salvans) el dia de Sant Jordi.