Image
Amunt
Navegació


Fitxa tècnica

Títol

En comú

Gènere

Reportatge/Documental

Durada

13 capítols de 20 minuts

En comú ens presenta la història de 3 o 4 persones per capítol de diferents àmbits de la societat que, aparentment, no tenen res en comú, amb idees i vides totalment independents les unes de les altres, però que, des de perspectives diferents, viuen en espais similars. La clau del programa és trobar el nexe en comú dels protagonistes.

El programa girarà al voltant de personatges anònims. Serà indispensable fer un càsting previ per tal de seleccionar els millors candidats i les millors històries. El personatge estarà acompanyat en tot moment per un redactor de pantalla amb qui conversarà i a qui explicarà tots els seus desitjos, problemes i il·lusions.

encomu_03

Sinopsi
El format del programa serà tipus reportatge.
“En comú” ens aproparà a històries quotidianes, anònimes i humanes. La diferència d’aquest amb altres formats similars és que en cada capítol hi haurà un nexe d’unió entre cadascun dels personatges encara que no tinguin res a veure entre ells.

D’aquesta manera i al llarg de 13 capítols, el programa “En comú” repassarà diferents temes i personatges de la societat balear. Una altra característica peculiar del programa serà el contrast dels personatges. Com més gran sigui aquest contrast, més atractiu serà descobrir totes les coses en comú que poden arribar a tenir els personatges protagonistes del programa.

Què tenen en comú un sord, un forense, una bibliotecària o un monjo? Segurament la resposta més adequada serià “el silenci”. Tots viuen, per diferents necessitats, envoltats de silenci.

El programa està estructurat en capítols independents i, a la vegada, la sèrie té un vincle comú. Cada capítol parla d’un tema diferent, que és el nus d’unió entre els seus protagonistes.

Els protagonistes seran un mínim de tres i un màxim de quatre per programa. A cadascun d’ells se’ls farà un seguiment i anirem coneixent la seva història. Estaran acompanyats tots pel mateix redactor al estil de programes com “Comando actualidad” o “Callejeros”. Les històries que ens narrin les anirem coneixent en paral·lel, de manera que anirem passant de l’un a l’altre segons les necessitats del guió.

encomu_02

Tractament
La idea del programa pel que fa al tractament audiovisual és aconseguir transmetre amb el màxim rigor i senzillesa el dia a dia dels protagonistes. Amb aquest concepte, seran prioritàries les declaracions i les accions sense desmerèixer l’acompanyament visual que es requereix.

Referent a qüestions purament tècniques, s’enregistrarà tot amb càmera a l’espatlla, sense fer servir trípode, però sense moviments bruscos en els enquadraments. D’aquesta manera, la càmera acompanyarà en tot moment els protagonistes en la seva vida quotidiana. El so s’enregistrarà amb micròfon de solapa sense fils o de pèrtiga direccional.

La idea és que, en els rodatges, no es crein grans equips que dificultin i treguin veracitat a l’eix central dels personatges, que són els autèntics protagonistes i les històries que ens expliquen. La posada en escena inicial crearà un enigma i, al principi del capítol, no sabrem qui és i a què es dedica exactament la persona que seguim. Tot això, anirà acompanyat d’una sèrie de plànols detall que li donaran expectatives.

La postproducció del programa es farà buscant el dinamisme i la intensitat. La correcció de color estarà molt cuidada, però sense perdre de vista la realitat ni deformar-la innecessàriament.

L’ambientació sonora tindrà un tractament molt natural, potenciant els sons quotidians, l’ambient de les ciutats, els silencis, etc. La pròpia història ha de transmetre les seves emocions sense alterar-la.

La música es farà servir com element de transició o localització sempre que sigui necessari.

El grafisme també tindrà una part important dins del programa, ja que mitjançant gràfics personalitzats anirem introduint a l’espectador en els diferents ambients per on vagi transcorrent l’acció. En tot moment, els gràfics formaran part de l’acció i estaran integrants dins de la imatge.

Tot serà rodat i posproduït en alta definició, aconseguint detalls en la imatge sorprenents i amb la possibilitat de poder ser emès en plataformes HD.