Image
Amunt
Navegació

Aquí Berguedà – Octubre del 2020

Aqui107_portada
Número
107
Pàgines
32
Data de sortida
07/10/2020

Entrevista a Jaume Farguell, advocat i exalcalde de Berga: “Inberga Tur va unir l’hotel i Queralt, i em fa l’efecte que ho va desmuntar tot”

Jaume Farguell és l’alcalde que més temps ha mantingut la vara a Berga. Va ser a l’Ajuntament vint anys: setze governant i quatre a l’oposició. Des que va deixar la política municipal, l’any 99, ha intentat mantenir-se’n al marge. Ara bé, hi ha aspectes que, vint anys després, encara ocupen l’actualitat. En aquest Aquí parlem amb l’exalcalde dels canvis polítics que ha viscut la comarca i dels reptes de futur que té. També aprofundim en els viatges, la gran passió de Farguell des que va deixar la política.

L’estació d’autobusos s’encalla un cop més

El Govern no començarà a fer-la fins el 2022 i l’Ajuntament diu que, veient els tempos, tenir els terrenys “no és tan urgent”.

La lluita de les escoles contra la pandèmia

Més de 200 infants s’han hagut de confinar al Berguedà des de la tornada a l’escola. Repassem els protocols que han seguit.

Semàfors per frenar kamikazes a Guardiola

L’Ajuntament estudia posar semàfors per frenar els cotxes que, en cap de setmana, passen pel poble per esquivar embussos.

El futbol comarcal torna a mirar amunt

Comença una temporada plena d’il·lusió al futbol comarcal, després de fins a tres ascensos en categories amateurs.

Berga, ciutat de vampirs?

El Museu Comarcal acull una exposició en el marc de l’Any Perucho, dedicada a les guerres carlines, el vampirisme i Berga.

Les seccions de sempre

En aquest número no hi falten les seccions del Sortim, immobiliària, els classificats, passatemps, els articles de Xavier Gual i Anna E. Puig, la notícia de Berguedà Online, la Fígulspèdia, l’acudit del KAP i el Rum-rum.