Image
Amunt
Navegació

Aquí Berguedà – Març del 2020

Aqui102_portada
Número
102
Pàgines
32
Data de sortida
05/03/2020

Entrevista a Onis Guevara i Joan Elias, perruquers: creuar l’Atlàntic per ser el relleu d’una barberia històrica del carrer del Roser

Onis Guevara i Joan Elias són els barbers més carismàtics del carrer del Roser. El Joan va conèixer l’Onis a través del seu pare, en un viatge a Cuba. “Era un bon barber i tenia caràcter”, recorda. I se’l va endur cap a Berga per assegurar-se un relleu a la barberia. D’això ja en fa 20 anys i, ara, s’han intercanviat els papers: l’Onis és el cap del negoci i el Joan, que ja té 76 anys però no té cap intenció de jubilar-se, és un treballador contractat. Aquest Aquí destapa la seva història entre pintes, tisores i fulles d’afeitar.

Càmeres per controlar qui entra al barri vell

L’Ajuntament vol posar lectors de matrícules a les entrades del casc antic per limitar el trànsit a només veïns i comerciants.

Les dones de colònies industrials, al teatre

L’obra de teatre ‘El silenci dels telers’ ensenyarà per tot el país la vida de les dones que vivien a les colònies del Berguedà.

Xavi Batriu: aventura, cultura i activisme

Dol al Berguedà per la mort del jove escalador, de 36 anys, en caure des d’un pont de la C-16, a tocar de la Rodonella.

Zidane crida el porter berguedà Toni Fuidias

El porter de Berga s’ha estrenat en convocatòries en partit oficial amb el primer equip del Reial Madrid.

Dones en lluita contra la foscor de la presó

L’espectacle ‘Llum trencada’ recupera històries de dones empresonades per ser filles d’un o dones d’un altre.

Les seccions de sempre

En aquest número no hi falten les seccions del Sortim, immobiliària, els classificats, passatemps, els articles de Xavier Gual i Anna E. Puig, la notícia de Berguedà Online, la Fígulspèdia, l’acudit del KAP i el Rum-rum.