Image
Amunt
Navegació

Aquí Berguedà – Maig del 2021

Aqui114_portada
Número
114
Pàgines
32
Data de sortida
05/04/2021

Entrevista a Teodoro Lozano: quan la fal·lera per la muntanya arriba als 90 anys

Va passar mitja vida buscant un futur millor que el que tenia al seu poble de Jaén… I el va trobar a Gironella, on ha format una família. Ara, amb 98 anys, la pandèmia l’ha
obligat a aparcar la seva última passió: l’escalada. S’hi va començar a aficionar als 90 anys i la seva història va donar la volta al món. Al Berguedà, Entre Rivals va donar-li el premi
al millor veterà a la Nit de l’Esport del 2018. Té el trofeu al menjador de casa, al costat d’una pila d’imatges dels cims més alts del continent. Els ha fet gairebé tots.

Problemes per recollir els animals abandonats

L’entitat que recull els animals abandonats només ho fa sis tardes a la setmana, i trobar-ne fora de l’horari és un maldecap.

Banyar-se a la riera torna a estar permès

Els ajuntaments i els consells comarcals tenen decidit tornar a permetre el bany a Merlès, però mantindran la vigilància.

Endesa encalla la fibra a Gisclareny

L’Ajuntament ha instal·lat una antena per enviar senyal a totes les cases, però fa més de mig any que espera un comptador.

De Gironella a l’esglaó més alt d’Europa

La pilot de motos Sara Sànchez és la primera líder del campionat d’Europa de motociclisme. Va ser la millor a Mugello.

Gertrudis, a la Festa Major de Puig-reig

La banda torna al Berguedà per contagiar d’alegria i inconformisme el jovent de Puig-reig, en una Festa Major de gran nivell.

Les seccions de sempre

En aquest número no hi falten les seccions del Sortim, immobiliària, els classificats, passatemps, els articles de Xavier Gual i Anna E. Puig, la notícia de Berguedà Online, la Fígulspèdia, l’acudit del KAP i el Rum-rum.