Image
Amunt
Navegació

Aquí Berguedà – Juny del 2020

Edició especial COVID-19

Aqui103_portada
Número
103
Pàgines
32
Data de sortida
10/06/2020

Entrevista a Andrea Corominas, anestesiòloga a l’hospital Sant Bernabé de Berga: “La pandèmia ens ha obert els ulls”

Ni l’atemptat de l’Hipercor ni el de Vic, el pitjor que ha viscut l’Andrea Corominas en més de 30 anys de carrera com a anestesiòloga ha estat la Covid-19 a l’Hospital Sant Bernabé. Aquest número de l’Aquí Berguedà parla amb una de les seixanta treballadores que ha passat el virus. Amb l’Andrea analitzem la fase més devastadora del virus i els canvis en els protocols que han permès caminar altre cop cap a la normalitat a l’hospital. I tot, per acabar amb un repte de futur: “Hem de pensar quina sanitat volem al Berguedà”.

L’hospital: tres mesos llargs de resistència

El Sant Bernabé va arribar a tenir 60 ingressats per Covid i ha necessitat més de dos mesos per recuperar serveis ordinaris.

Cop baix per a la indústria i els serveis

Un 76% de les empreses i autònoms del Berguedà ha patit una davallada d’ingressos i activitat durant la pandèmia.

La pandèmia porta al límit els vulnerables

Càritas Berga alerta que més de 60 famílies han hagut de recórrer als serveis socials per primera vegada.

La Patum, suspesa fins al 2021

Berga cancel·la la festa i destina bona part de la partida al pla de xoc per reactivar la ciutat després de la pandèmia.

El Berguedà treu les festes majors al carrer

La majoria d’ajuntaments opten per eliminar els actes en espais tancats i fomenten la cultura a l’aire lliure durant l’estiu.

Les seccions de sempre

En aquest número no hi falten les seccions del Sortim, immobiliària, els classificats, passatemps, els articles de Xavier Gual i Anna E. Puig, la notícia de Berguedà Online, la Fígulspèdia, l’acudit del KAP i el Rum-rum.