Image
Amunt
Navegació

Aquí Berguedà – Agost del 2021

Aqui117_portada
Número
117
Pàgines
32
Data de sortida
04/08/2021

Entrevista a Manel Garrote, propietari de Mr. Boots, taller de reparació de calçat: “Abans hi havia un reparador de calçat a cada poble, ara només aguanto jo”

A tocar del carrer Major de Berga, amagat en un cau ple de coses, hi ha un resistent: l’heroi de les soles de cuir. Manel Garrote treballava a les mines de Fígols i, quan van tancar, l’any 1990, va obrir Mr. Boots, el taller de reparació de calçat on espera jubilar-se. Nostàlgic del calçat d’abans, s’ha quedat sol: els altres ràpids de la comarca han anat desapareixent, i ell aguanta. Però adverteix d’un signe dels temps: “ara ens agrada més comprar unes sabates noves que reparar les velles”.

Ivan Sánchez, nou alcalde de Berga

Relleva Montse Venturós, que deixa el càrrec per una depressió, i retoca el cartipàs, amb l’entrada d’Andreu Comas.

Puig-reig comença a fer el Parc Central

Veu la llum una de les grans apostes del mandat. L’Ajuntament promet una consulta per triar-ne el nom.

Set consultoris, sense metge tot l’estiu

Revolta dels ajuntaments i del veïnat davant la decisió de Salut de concentrar els pocs metges que hi ha al CAP de Guardiola.

El govern rellança els Jocs d’Hivern del 2030

La Generalitat promet una consulta al territori, però el Grup de Defensa de la Natura ja diu que serien una “catàstrofe”

Música i art a Santa Maria de Lillet

Un cicle de concerts a l’agost i una exposició serveixen per redescobrir una joia arquitectònica a pocs minuts de La Pobla.

Les seccions de sempre

En aquest número no hi falten les seccions del Sortim, immobiliària, els classificats, passatemps, els articles de Xavier Gual i Anna E. Puig, la notícia de Berguedà Online, la Fígulspèdia, l’acudit del KAP i el Rum-rum.